Hoeveslagerij

P1020205P1020178

 

 

 

 

 

Ons vlees

Wij verkopen enkel varkensvlees en kip van eigen hoeve en van zeer hoge kwaliteit. Onze varkens worden allen op de hoeve gekweekt, de kippen als dagkuikens aangekocht en allen gevoederd met zelfgemaakt voeder, zonder antibiotica of groeibevorderaars.
Ons vlees wordt verwerkt en gekruid op een heel eenvoudige manier, nog zoals in de tijd van toen.

Er wordt gebruik gemaakt van een eenvoudige kruidensamenstelling van zout, peper en nootmuskaat. Moderne mixen, smaakversterkers, kleurmiddelen, binders en bewaarmiddelen worden bij ons niet toegevoegd.
Ook toevoeging van water in het gemalen vlees, om de massa en de kassa te verrijken, is bij ons uit den boze.  Verder wordt het vlees diepvries klaar gemaakt en vacuüm verpakt naar de keuze van de klant. Nadien wordt het bewaard in een koelcel tot de klant het komt afhalen.( zie “foto’s”)
(Lees meer over het productieproces in de rubriek “ons verhaal”)

Hoe werken wij?

Alle 14 dagen wordt er op de hoeve geslacht. Indien de klant een week voor de slachting besteld, kan het vlees vers afgehaald worden en vacuüm verpakt naar zijn keuze. Bestelt u niets, dan kan u vlees kiezen uit de diepvrieskast waarin een heel assortiment geportioneerd aangeboden wordt.

(Onze jaarplanning vindt u terug op de “slachtkalender”)